Catherine Assier

Catherine Assier

Podologe

  • Maandag - Vrijdag
    Altijd op afspraak

Catherine Assier

Podologe

Catherine Assier is erkend podologe bij het RIZIV en behaalde in 1994 haar bachelor-diploma aan de Haute Ecole Libre de Bruxelles Ilya Prigogine te Brussel (HELB).

 

Wat kan ik voor u betekenen?

Podologie houdt zich bezig met de structuur, de functie en de fysiopathologie van de voet. De podoloog onderzoekt en behandelt klachten die voortvloeien uit het niet goed functioneren van de voet. Zowel klachten van huid en nagels van de voet als klachten aan het bewegingsstelsel behoren tot het werkveld van de podoloog.

Daarnaast speelt de podoloog een belangrijke rol in het screenen van de voeten bij diabetespatiënten, dit ter preventie of behandeling van wonden en infecties. Door de verminderde gevoeligheid in de voeten en een slechte doorbloeding wordt de kans op wondjes groter, die in het ergste geval kan leiden tot amputatie. Om dit te voorkomen kan de podoloog zoeken naar oplossingen om de druk te verminderen en risico op wonden aan de voeten te verkleinen. Drukvermindering zorgt ook voor een sneller genezingsproces.

Catherine werkt onder andere samen met de Clinique du pied van het CHU te Luik, gespecialiseerd in de diabetische voet.

 

Werkgebied

Haar werkgebied behelst :

  • Podologische behandeling van het bewegingsapparaat (onderste lidmaat) door middel van biomechanisch onderzoek, loopganganalyse, drukanalyse en functionele zooltherapie.
  • Vervaardigen van maatwerk zolen.
  • Vervaardigen van beschermende, corrigerende en ondersteunende middelen zoals nagelbeugel bij ingroeien van de nagel en siliconetherapie bij een afwijkende stand van een of meerdere tenen.
  • Podologische behandeling van huid- en nagelaandoeningen.
  • Voetverzorging.
  • Preventie door advies in verband met schoeisel, goede hygiëne en verzorging van de voet.

 

RIZIV   5/70527/27/701

E          catassier@gmail.com

GSM    0472 45 50 90

 
×

Make an appointment and we’ll contact you.