Lien Parthoens

Lien Parthoens

Diëtiste en diabeteseducator

 • Maandag - Vrijdag
  Altijd op afspraak

Lien Parthoens

Diëtiste en diabeteseducator

Als diëtiste sta ik voor gezondheid, bewustwording en lifestyle. Ik geef begeleiding en steun aan mensen die beslissen om te werken aan een nieuwe en gezonde levensstijl. Al dan niet op advies van de arts of door eigen initiatief. Stap voor stap brengen we veranderingen aan in je eet- en leefpatroon zodat je (weer) kan genieten van een gezond leven. Voor mij is iedereen uniek, dus geen standaard dieet maar een persoonlijk advies met een voeding op maat. Ik vind het belangrijk dat je doelen behaald worden op een haalbare manier met blijvend resultaat op lange termijn.

 

Wat kan ik voor u doen?

U kan bij mij terecht voor alle dieetadviezen o.a.:

 • Gewichtsproblemen bij volwassenen en kinderen (obesitas, moeite met blijvend gewichtsverlies)
 • Advies omtrent gezonde voeding
 • Prédiabetes, diabetes type 1 en 2 (diabeteseducatie)
 • Hoge cholesterol en/ of hoge bloedruk
 • Eetstoornissen en emotioneel eten
 • Maag- en darmklachten
 • Intoleranties (lactose, gluten,…)
 • Voedselallergieën
 • Proteïne dieet
 • Ondervoeding
 • Vegetarisme / alternatieve voedingswijze
 • Begeleiding bij zwangerschap en borstvoeding
 • Kindervoeding en moeilijke eters
 • Voeding bij kanker
 • Nierziekten

Ik geef ook graag een antwoord op al uw vragen omtrent product- en etiketinformatie, voedingsclaims, media verhalen, boeken,… U kan hiervoor ook (éénmalig) langskomen. Verder help ik u ook graag met het samenstellen van een voedingspatroon aangepast aan uw situatie, het uitwerken van recepten …

 

Meer over mij

Ik ben een erkende diëtiste en diabeteseducator bij het RIZIV en lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten (VBVD). Ik heb mijn diploma voedings-en dieetkunde behaald aan de Thomas More hogeschool te Geel in 2013. Sinds 2015 ben ik gestart als zelfstandige diëtiste. In 2016 behaalde ik mijn diploma als pediatrische diëtiste en sinds 2017 heb ik ook mijn diploma als diabeteseducator op zak. Op regelmatige basis neem ik deel aan bijscholingen om up-to-date te blijven. Op deze manier kan ik u steeds een voedingsadvies geven volgens de laatste ontwikkelingen op gebied van voeding.

 

De verschillende afspraak types

De eerste consultatie duurt 1 uur. Tijdens dit uur leren we elkaar beter kennen en probeer ik inzicht te krijgen in jouw eet- en leefgewoonten. Dit doe ik door gericht vragen te stellen. Op deze manier kunnen we op zoek gaan naar een voeding die bij jou past en gemakkelijk toepasbaar is in het dagelijkse leven. Je krijgt de nodige informatie mee naar huis. Dit eerste uur kan ook dienen als adviesgesprek.

Tijdens de vervolg consultaties ( 30 min) wordt er een uitgebreid advies meegeven aan de hand van een voedingsschema en productenlijst. Het verdere verloop van jouw dieet wordt verder besproken net zoals uw vragen en opmerkingen. Er komen speciale thema’s aan bod ( vb. recepten aanpassen, etiketten leren lezen,…). Doorgaans worden er 3 vervolgconsulten ingepland na een intake. Dit kan ook meer zijn afhankelijk van uw behandelplan (vb. bij emotioneel eetgedrag en bij kinderen/jongeren).

De opvolgconsultaties (15 min) dienen om de afgelopen periode te evalueren (wat ging goed, wat ging minder?) We bespreken mogelijke hindernissen die je ondervindt bij het dieet. Samen gaan we dan op zoek naar een gepaste oplossing. Tijdens deze sessies geef ik je extra tips & tricks. Deze opvolgconsultaties dienen om het dieet te ondersteunen (vb bij vermagering).
Er kan ook gevraagd worden om een eetdagboekje bij te houden gedurende een bepaalde periode. Deze wordt dan ook tijdens het consult besproken. Aan de hand van deze eetdagboeken kan er een detail analyse worden  gemaakt. Hierbij wordt de volledige calorie-inname en de verdeling van koolhydraten, eiwitten, vetten, vezels, vitaminen en mineralen berekend en geëvalueerd.

 

Een afspraak maken

U kunt bij mij een afspraak maken al dan niet met een doorverwijzing van de huisarts. U kan ook bij mij terecht indien u geen patiënt bent van de huisartsenpraktijk.

Welke afspraaktype moet ik gebruiken voor mijn afspraak in de online agenda?

Standaard verloop consultaties:

Standaard wordt er gestart met een intake gesprek (1uur) . De eerste 3x na het intake gesprek volgt er een vervolg consult (30min). Voor verdere opvolging boek je het opvolg consult ( 15min).

Opmerkingen:
 • Ben je een nieuwe patiënt bij mij? Kies dan steeds voor het intake gesprek!
 • Ben je jonger dan 16 jaar? Kies dan voor het intake gesprek als je nieuw bent en anders kies je de vervolg consultaties (30min). Voor jongeren kunnen er geen opvolg consultaties geboekt worden. Ik maak graag meer tijd voor onze jeugd!
 • Kom je op consultatie met 2 gezinsleden? Kies dan de speciale afspraaktypes voor 2.
 • Kom je op verwijzing van de huisarts? Vraag dan een verwijsbrief of voorschrift.
 • Ben je diabetespatiënt met recht op terugbetaling ( voortraject/zorgtraject) ? Kies dan voor het intake gesprek als je nieuw bent en anders kies je de vervolg consultaties (30min). Zorg dat je steeds in het bezit bent van een voorschrift van de huisarts! Kom je zonder verwijzing, volg dan het standaard verloop.

 

Afspraken dienen steeds 24u op voorhand te worden geannuleerd! Anders wordt 50% van het normaal tarief aangerekend!

Annuleren kan ook online via je account. Ben je te laat? Geef me dan telefonisch een seintje.

Tarieven
De tarieven zijn volgens de richtlijnen van onze beroepsvereniging.
 • Eerste consultatie (1 x 1uur) : 48 euro
 • Vervolg consultatie (min.3x 30min) : 26 euro
 • Opvolg consultatie (15min) : 18 euro

Indien je beschikt over een diabetespas, zorgtraject diabetes of zorgtraject chronische nierinsufficiëntie is het tarief 19,66 euro per 30 minuten (2018).

Verschillenden mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke tegemoetkoming. Indien je in aanmerking komt voor een terugbetaling, krijg je de nodige documenten mee voor aanvraag tussenkomst bij je mutualiteit.

 
×

Make an appointment and we’ll contact you.